Вівторок, 07.05.2024, 00:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Пилиповицька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 20 » Х Всеукраїнський зліт учнівських лісництв
09:45
Х Всеукраїнський зліт учнівських лісництв

       Упродовж трьох днів (із 11 по 13 травня 2016 року) представники всіх регіонів України гостювали на  Черкащині. Саме там відбувся Х Всеукраїнський зліт учнівських лісництв.

      Команди юних лісівників із 23 областей змагалися. До складу команди учнівських лісництв Київщини увійшов і учень Пилиповицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Лисак Олександр та незмінний наставник - Підлісна Надія Анатоліївна.  

 

   Учасники зльоту взяли участь у цікавих екскурсіях: в оглядовій екскурсії містом Черкаси, в Чигирині з відвідуванням родового маєтку Богдана Хмельницького, побачили 1100 – річний дуб М.Залізняка в Холодному яру, здійснили екскурсію до Черкаського зоопарку. Для керівників-освітян проводилися педагогічні читання "Концептуальні ідеї трудового виховання та сучасна освітньо-виховна практика в контексті педагогічної системи В.О.Сухомлинського".

     Також учасники Всеукраїнського зльоту мали змогу ознайомитися з досвідом роботи Трушівського учнівського лісництва, а в Холодному яру під час організованого вечору знайомств - поласувати смачної юшкою та кулішем.

   Цікавим став захист науково-дослідних робіт, де юний дослідник з Київщини, вихованець Дорогинського учнівського лісництва Грисюк Олександр доповів про "Облік та прогноз хвороб сіянців сосни звичайної в лісовому розсаднику Дорогинського лісництва".

   Під час презентації досвіду роботи вихованці продемонстрували високий рівень знань, командну працю, обізнаність з новітніми технологіями лісорозведення та лісовідновлення.

     А здобути призове ІІІ місце на головному змаганні учнівських лісництв досить непросто – у цьому понад 100 юних лісівників з усіх регіонів України переконалися на власному досвіді. На розгляд журі необхідно було представити презентацію свого лісництва, оформити виставку, яка б висвітлювала весь спектр роботи вихованців і керівника, а також вистояти на захисті науково-дослідницьких робіт. Наші діти із більшістю завдань впоралися блискуче. І не дивно, адже роботу лісництв вони знають, як кажуть, зсередини: збирають і пророщують насіння деревних порід, висаджують саджанці, доглядають за ними, борються зі шкідниками тощо.

    Із Черкащини наша команда повернулась не з порожніми руками. В її активі - ІІ місце за захист науково-дослідницької роботи, та ІІІ командне місце.

     Нагороду отримали з рук голови журі зльоту Мазура Петра Олександровича - завідувача наукової лабораторії виноградарства і садівництва еколого-натуралістичного Центру учнівської молоді.

    Словом, вихованці Дорогинського та Пилиповицького учнівських лісництв є справжніми помічниками професійним лісникам. Більше того, ці діти, як правило, вже визначилися з майбутньою професією і мають намір у подальшому присвятити себе лісу.

  Наступний - ХІ Всеукраїнский зліт учнівських лісництв - за традицією відбудеться на землі переможця - Житомирщині.


      




 

         
 

Переглядів: 237 | Додав: Pilipovichi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz