Четвер, 09.05.2024, 23:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Пилиповицька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 19 » Екскурсія до Музею Гетьманства
11:56
Екскурсія до Музею Гетьманства

16 січня на запрошення методиста відділу патріотичного виховання Українського державного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Мельничука Юрія Леонідовича учні Пилиповицької ЗОШ І-ІІ ступенів у супроводі педагогів відвідали Музей Гетьманства, що у Києві.

Затишна будівля у центрі міста була зведена ще у XVII столітті та з незначними видозмінами вистояла до нашого часу. Споруда відома в Києві як «дім гетьмана Івана Мазепи», проте гетьман у ньому ніколи не жив. Цей будинок пережив пожежу київського Подолу 1811 року і є однією з найстаріших громадських споруд Києва.

Експозиції музею розповідають про Івана Мазепу, Пилипа Орлика і Павла Скоропадського, яких раніше в радянській історії називали не інакше як «зрадниками українського народу»; про Богдана Хмельницького – не лише як про васала московського царя, але і як про багатогранного політичного діяча, що прагнув до істинної незалежності рідної землі.

Затамувавши подих, учні переглядали старовинні експонати: портрети гетьманів, археологічні знахідки доби козацтва, офорти із зображеннями козацького побуту, старовинні документи та фотографії, які збереглися досьогодні.

По-справжньому захоплюючою ця мандрівка у часі стала можливою завдяки екскурсоводам. Їх надзвичайна ерудованість та вміння зацікавити спонукала дітей до безлічі запитань, роздумів про історію рідної землі, аналогій минулого та сучасності.

Учні із задоволенням прослухали розповіді про активну культурну та державницьку діяльність гетьмана Івана Мазепи, дізналися про таємниці геральдики родини Хмельницьких, політику гетьманів періоду Руїни. Зацікавила присутніх і розповідь про доньку останнього гетьмана  Павла Скоропадського, яка донедавна була частою гостею в Україні, передала у фонд музею чимало експонатів, і померла два роки тому у віці 95 років.

Від'їжджали козачата сповненими натхнення та завзяття, із рішучістю та прагненням зробити і свій посильний внесок у розбудову України.

Дякуємо Центру та особисто Юрію Леонідовичу за цікаву подорож та сподіваємося на подальші не менш цікаві екскурсії.

Переглядів: 213 | Додав: Pilipovichi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz